Tegenwoordig is alles bijna aangesloten op het energienetwerk, daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat er genoeg aandacht aan energie wordt besteed en haar werking. Energie heeft veel verschillende functies en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Daarom moeten veel mensen zich meer verdiepen in energie dan momenteel het geval is. Energie is namelijk erg groot en veel mensen maken er gebruik van, eigenlijk bijna iedereen wel. Dit is omdat het bijna onmisbaar is in het dagelijks leven, zo zijn er bijvoorbeeld smartphones of computers die heel veel worden gebruikt. Ook op dit moment gebruik je energie aangezien je anders niet op deze website zou kunnen komen. Energie is eigenlijk een heel grappig ding aangezien het niet tastbaar is, maar het toch bijna overal voorkomt.

Dagelijks maken miljarden mensen gebruik van energie, vooral iedereen in de westerse wereld. Veel mensen kunnen zich eigenlijk geen leven voorstellen waar geen energie zou zijn. Dit komt omdat het gewoon zo normaal is dat je een lamp aan kan zetten, of bijvoorbeeld een warme douche kunt nemen. Dit zijn dingen die allemaal niet zouden kunnen als er geen energie was.