Markt is voor veel dingen erg belangrijk, en natuurlijk wordt er dus ook gehandeld in energie. Verschillende aanbieders bieden verschillende energie voor verschillende prijzen, maar zijn er wel grote verschillen? Qua prijzen zijn er wel degelijk veel verschillen. Maar kan energie ook kwaliteit hebben, kan het dat je gebruik maakt van lage kwaliteit energie?

Energie zelf is altijd van dezelfde kwaliteit, echter is het wel zo dat bijvoorbeeld een oude voeding of een oude gloeilamp meer energie kan verbruiken dan een moderne variant. Doordat veel producten geoptimaliseerd worden op energieverbruik is het namelijk zo dat oudere producten vaak meer verbruiken. Dit is natuurlijk niet het gewenste resultaat. Om dus zo min mogelijk energie te verbruiken moet je wel onderzoek doen naar het verbruik van een bepaald product. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw energieverbruik optimaal is, want er moet natuurlijk niet onnodig veel energie gebruikt worden.