Voorzetramen zijn extra ramen die voor of achter uw huidige ramen geplaatst kan worden. Dit kan worden uitgevoerd zonder al te veel verandering aan het pand. Welke functies hebben voorzetramen nu eigenlijk?

Warmte isolatie

Een van de functies waar voorzetramen voor kunnen dienen is het isoleren van warmte. Met de warmte isolatie van Isoglas kan gedurende de winter de warmte in het huis blijven. Dit betekent dus tevens dat de energiekosten zullen verlagen. De verwarming hoeft door de voorzetramen niet meer op volle toeren te draaien om het huis op een normale temperatuur te houden. Naast de comfortabelere temperatuur is het dus ook mogelijk om kosten te besparen met voorzetramen.

Geluidswerend glas

Woont u in een wijk waar veel lawaai vanzelfsprekend is geworden, maar is het geluid echt storend geworden. Dan zijn er voorzetramen die het geluid kunnen isoleren een oplossing. Deze voorzetramen hebben tevens ook de eigenschap om warmte te isoleren. Met deze  voorzetramen kunt u dus zowel het geluid van buitenaf verminderen als de warmte isolatie verbeteren.

Raambeveiliging met voorzetramen

Tegenwoordig hebben inbrekers niet lang meer nodig om in te breken. Het is daarom belangrijk om het hen zo lastig mogelijk te maken. Het is natuurlijk altijd beter om dit proberen te voorkomen. Er bestaat zogenaamd veiligheidsglas. Dit glas is extra sterk en maakt het voor de inbrekers moeilijker om dit in te tikken. Zodra de inbrekers het idee hebben dat de opgave te moeilijk is, zal er hoogstwaarschijnlijk voor worden gekozen om niet in te breken. Deze voorzetramen kunnen simpel worden geïnstalleerd en hebben daarnaast net zoals het geluidswerende glas een isolerende werking.

Brandwerend glas

Veiligheid is voor uzelf, uw gezin of uw werknemers van ontzettend groot belang. Daarvoor zijn er ook voorzetramen van brandwerend glas. Deze voorzetramen kunnen het vuur voor langere tijd aan. Dit zorgt ervoor dat de ramen niet meteen kapot springen en hiermee wordt direct voorkomen dat de brand nog meer zuurstof krijgt om uit te breiden.

Deze voorzetramen bieden dus alle mensen die in het pand zitten zoveel mogelijk de tijd om het pand te kunnen verlaten.