Dat energie een grote rol heeft in de moderne samenleving is natuurlijk geen geheim, maar waarom is energie nu zo essentieel?

Dit heeft meerdere redenen, waaronder dus bijvoorbeeld dat energie hele handige en belangrijke dingen  beschikbaar maakt. Zo kun je natuurlijk uit je hoofd rekenen maar wanneer je gebruik maakt van een rekenmachine gaat dit natuurlijk een stuk simpeler en sneller. Je kunt natuurlijk ook zonder dit soort dingen, maar wanneer je ze wel gebruikt ben je natuurlijk wel blij dat energie dit mogelijk maakt.

Een van de grootste voordelen is natuurlijk internet en licht. Kun je het voorstellen dat je in plaats van lampen gebruik moest maken van kaarsen? Dat is natuurlijk al langer niet meer aan de orde maar het is toch een groot voordeel van stroom. Dit merk je natuurlijk ook wanneer een stroomstoring ontstaat. Dan merk je ineens hoeveel stroom je eigenlijk gebruikt in het dagelijks leven. Tevens is het ook ideaal om gebruik te maken van het internet, tegenwoordig kun je alles heel gemakkelijk uitzoeken en is bijna alles wel te vinden op het internet. Vroeger moest je dan naar de bibliotheek maar nu staat het internet gewoon vol met informatie.

Ben je al overtuigd van de grote rol van energie in de samenleving? Je maakt er toch veel meer gebruik van dan je soms realiseert.