Als je tussen een CV-ketel gaat kiezen moet je eerst gaan kijken naar de CW-waarde van de ketel. Ook het vermogen is een belangrijk onderdeel van de CV-ketel. Dit geeft namelijk aan hoeveel capaciteit er nodig is voor de verwarming van je woning. Het kan lastig zijn om te kiezen tussen de verschillende vermogens van een CV-ketel. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet gaan letten.

Waar moet je op letten?

Als je wilt weten welk vermogen van een CV-ketel de juiste is voor jouw woning moet je op drie verschillende onderdelen gaan letten. Deze zijn als volgt:

  1. Het bouwjaar van het huis: als je in een oudere woning woont, is deze vaak ook slechter geïsoleerd. In dit geval is een CV nodig met meer vermogen. Als je in een nieuwbouwwoning zit, is de kans groot dat deze een stuk beter geïsoleerd zal zijn. Dit betekent dan ook dat je dan een CV-ketel nodig hebt met minder vermogen.
  2. Het type woning: het type woning dat je hebt is ook een belangrijke indicator. Woon je in een appartement of rijtjeshuis? Dan heb je minder vermogen nodig dan wanneer je in een vrijstaand huis woont. Er is namelijk ook minder oppervlak nodig om het huis te verwarmen. Ook is een appartement beter geïsoleerd omdat het omringd is door andere appartementen.
  3. De grootte van de woning: als laatste raden we aan om het aantal kubieke meters van je woning te gaan meten. Daarna moet je dit gaan vermenigvuldigen met een gemiddelde van 65 Watt.

De verschillende mogelijkheden

Om het nog overzichtelijker te maken zetten we hieronder de verschillende mogelijkheden op een rijtje. Dit kan als leidraad worden gebruikt. We geven per type woning aan wat de gemiddelde benodigdheden zijn aan vermogen. Het is als volgt:

  • Appartement: tussen de 11 en de 23 Kw
  • Tussenwoning: tussen de 16 en de 28 Kw
  • Hoekwoning: tussen de 16 en 30 Kw
  • Vrijstaand huis: Boven de 30 Kw

Ga voor meer informatie over CV-ketels naar deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *