Veranderen is niet altijd gemakkelijk. Of je nu gewend bent aan nieuwe richtlijnen voor social distancing of innovatieve trainingssessies uitprobeert, het veranderen van je normale gewoonten kan ingewikkeld zijn. Daarom richten we de pijlen op “groene” schijnwerpers in je badkamer. 

Naast milieuredenen om dit te doen, kan de introductie van duurzame en milieuvriendelijke badkamer producten zoals een badkamerventilator je zelfs geld besparen. 

1. Verminder de douchetijd en neem een ​​douchekop met een trage straal

Een douche van 10 minuten met een standaard douchekop verbruikt ongeveer 300 liter water en is verantwoordelijk voor de productie van ongeveer 1.8 kg CO2. Het terugbrengen van een douche tot vijf minuten kan een lange weg gaan. Om je voetafdruk nog meer te verkleinen, installeert je een douchekop met een lage stroom.  En met een goede badkamerventilator en buisventilator gaat je badkamer langer mee. 

2. Gebruik de badkraan en bespaar water voor planten

Afhankelijk van de snelheid van je boiler, moet je mogelijk een minuutje wachten voordat je douche is opgewarmd. Een simpele truc kan voorkomen dat je dit koelere water verspilt. In plaats van gewoon onder de douche te staan ​​​​tot het water heet is, kun je beter eerst containers vullen met dit water. Je kunt dit later gebruiken om planten water te geven.

3. Vervang wegwerpflessen met hervulbare containers

Denk eens aan het aantal plastic flessen voor eenmalig gebruik dat we gebruiken voor shampoo, lotion, zeep, enz. Het is een kleine investering om herbruikbare containers aan te schaffen; door shampoo en andere soortgelijke producten in grotere verpakkingen te kopen, bespaar je ook geld en wordt het plastic verminderd. Nog beter als er meer duurzame verpakkingen komen, maar tot die tijd kan dit helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *